Een intens huilende baby?…

Kijk eerst of het huilen te maken heeft met de voedingen. Krijgt je baby misschien te veel of te weinig melk? Lijken er pijnklachten te zijn, of ongemak? Het duurt even voordat je elkaar wat beter begrijpt en de signalen van je baby duidelijker worden. Ik kijk graag met je mee om te kijken wat er bij jullie speelt en past.

Als  je baby ontroostbaar lijkt, kan de wanhoop, stress, spanning en vermoeidheid enorm zijn. Het is goed iets veranderen, om te voorkomen dat de baby én de familie oververmoeidheid en overprikkeld raken.

In sommige gevallen kan de methode van De Amerikaanse kinderarts Harvey Karp uitkomst bieden. De 5 S-en methode; Swaddle, Side or stomach, Shush, Swing en Suck. Het lijkt zo simpel. Ik kan uitleg geven over deze manier van troosten. Hoe werkt het? Bij wie en welke situtaties is het te gebruiken? Indien andere oorzaken van huilen zijn uitgesloten, wil ik graag met je bekijken of de methode steun kan bieden.

Ik kijk, als lactatiekundige en verloskundige eerst met jullie, naar eventueel onderliggende oorzaken van intens huilen. En natuurlijk zijn er meer methodes om te troosten en om spanning te laten afnemen. Ik geef je er graag uitleg over en kan je door verwijzen naar deskundigen met wie ik samenwerk. Kijk voor adressen en informatie ook bij ‘links’.

Wil je een uitgebreidere workshop om deze methode toe te passen, dan verwijs ik je naar Rondom de Geboorte van de SAG. Zij bieden maandelijks de workshop ‘The Happiest Baby’ aan in Amsterdam.

Methode van inwikkelen van Karp 'Happiest baby'

Methode van inwikkelen van Karp ‘Happiest baby’

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et un petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

NVL lidnummer 66513 / IBCLC l-49626 / KvK 34377489 / CRKBO

AGB praktijk 90066283/ AGB behandelaar 90107075

Ontheffing BTW cf. Wet OB art.25 lid 3

Contact

Marieke van Luin

Lactatiekundige IBCLC

Praktijk (op woensdag) Gezondheidscentrum Watergraafsmeer
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com

Call Now Button