Begeleiding bij borstvoeding

Als lactatiekundige IBCLC, vroedvrouw en coach begeleid ik je bij de vragen die je hebt over borstvoeding. Je krijgt de informatie en begeleiding die jullie gebruiken kunnen. In de begeleiding maak ik gebruik van mijn verschillende beroepen. Mijn achtergrond van verloskundige (niet praktiserend) en coach zet ik in waar het nodig is.

Direct naar

Ik ben Marieke van Luin, lactatiekundige IBCLC. Ik werkte 20 jaar als verloskundige. Ik begeleid ouders bij het geven van borstvoeding en help ze bij hun uitdagingen. Wil je meer over me weten? Lees dan hier verder.

Begeleiding aan huis, op de praktijk én op afstand

1e consult 160 euro. Op praktijk & vervolgconsult 100 euro Meer over kosten KLIK HIER

Ik kan na de geboorte van jullie kind als lactatiekundige voor de begeleiding bij je thuis komen. Op woensdag ben je welkom op mijn praktijk in Gezondheidscentrum Watergraafsmeer (je kunt er goed parkeren en bereikbaar met tram 19)

De sessie duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur. Ik kijk met jullie mee bij het voeden, we bespreken je wensen en vragen en maken een passend plan. Je krijgt van elk consult een verslag en aansluitend evaluatie via de email (portal).

Probeer vlak voor de sessie je baby niet vol te voeden. Geef als het kan 1-1,5 uur voor het consult geen volle voeding meer. Geef een klein beetje als nodig. Niet laten huilen hoor! Een beetje schuiven met de tijden of iets eerder of korter voeden werkt meestal wel.

De nota ontvang je per mail na het consult. Na betaling kun je deze indienen bij je verzekering als je verzekerd bent voor lactatiekundige zorg. We houden contact na het consult 1 á 2 weken voor evaluatie.

Een virtueel consult 

We zien en spreken elkaar met een gesprek via ZOOM of whatsapp video. Vooraf ontvang ik graag videofragmenten van een voeding per Whats-app. Zie hier voor meer details over een virtueel consult. Graag even lezen om het beste uit het consult te halen...

In het video gesprek bespreken we je vragen, je situatie en maken we een plannetje. Je hoeft dus niet voor de camera, live te voeden. Je ontvangt een verslag van het gesprek via de mail (portal). We houden contact en evalueren hoe het gaat.

Op de praktijk

Op woensdag ben je welkom op in mijn praktijkruimte in Gezondheidscentrum Watergraafsmeer

Borstvoeding geven is teamwork. Ik begeleid jullie graag daarbij!

Als borstvoeding geven een uitdaging is

Borstvoeding geven aan je kind is het gezondste wat er is, zoals het bedoeld is misschien wel. Het kan heel fijn zijn, voor moeder en kind, en soms een hele uitdaging. Ook als het prima gaat, heb je soms gerichte vragen of wil je iets veranderen. Ook kan ik je begeleiden bij het afbouwen of combineren van borstvoeding en fles- of kunstvoeding. Ik kijk graag met jullie mee.

Je kunt begeleiding inschakelen als je iets wilt veranderen of als de borstvoeding niet goed gaat. Je kunt vaak veel doen en verbeteren, waardoor het voeden makkelijker en beter gaat.

Klachten bij een korte tongriem of lipriem? Klieven of niet?

Ik ben gespecialiseerd in het beoordelen en begeleiden van problemen met de borstvoeding, die veroorzaakt kunnen worden door een (te) korte tongriem van de baby.

Een (te) korte tongriem en soms een heel strakke lipriem van de baby kan het voeden aan de borst lastig maken. Door mijn jarenlange ervaring als verloskundige en interesse in de problematiek en behandeling van tong- en lip-riemen, weet ik welke klachten er kunnen spelen op korte en/of lange termijn. Ik kijk graag met je mee naar passende voedingshouding in jullie situatie, en verwijs indien nodig met uitgebreide informatie door naar gespecialiseerde behandelaars als jullie besluiten de tong- of lip-riem te laten klieven.

Informatie, tips en beschrijving van mogelijk klachten behorende bij een te korte tongriem en/of lipriem: Lees meer

Huilt je baby veel?

We kijken eerst of het huilen te maken heeft met de voedingen. Krijgt je baby misschien te veel of te weinig melk? Lijken er pijnklachten te zijn, reflux of ongemak? Het duurt even voordat je elkaar wat beter begrijpt en de signalen van je baby duidelijker worden. Ik kijk graag met je mee om te kijken wat er bij jullie speelt en past. Lees meer

Woensdag’s op de praktijk, rest van de week aan huis

Kosten

De meeste verzekeringen vergoeden lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk. Kijk dit na bij je verzekering. Zie hier voor een uitgebreid overzicht kosten/vergoedingen.

Video begeleiding 45 euro / 30 minuten.

Huisbezoek is 160 euro (1,5-2u)

Vervolgconsult aan huis Is 100 euro

E.e.a. is inclusief follow up/evaluatie per Whatsapp/tel.

Waarom je begeleiding zou vragen?

Als jij iets wilt veranderen! En bijvoorbeeld bij...

 • pijn bij het voeden
 • tepelkloven
 • moeite met aanleggen
 • te weinig of te snelle groei van je baby
 • klachten bij korte tongriem of lipriem
 • 't zoeken naar comfortabele(r) posities
 • te veel of te weinig borstvoeding
 • reflux klachten
 • (herhaaldelijke) borstontsteking of verstopte kanaaltjes
 • de overgang van borst naar fles(voeding)
 • het afbouwen van het aantal voeding, of helemaal stoppen
 • het overgaan van borst naar fles; bij 'fles weigeren' (of liever gezegd borst liefhebbers...)
 • beginnen met werken, als je wilt weten hoe je de borstvoeding kunt voorzetten of afbouwen in goede balans met je baan?

Kortom, zo veel samen te bekijken! Ik maak graag een passend plan met jullie.

Lactatiekundige IBCLC

Een lacatiekundige IBCLC heeft een een internationaal erkend diploma (International Board of Lactation Consultant Examinars). Deze wordt door middel van bijscholingen iedere 5 jaar opnieuw behaald.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Lactatiekundigen (NVL) en geregistreerd als International Gecertificeerd Lactatiekundige (IBCLC). Zie hier voor uitleg over lactatiekundigen IBCLC (Engels). De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 28.105 lactatiekundigen IBCLC verspreid over 102 landen. (Hier vind je het beroepsprofiel)

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et un petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

NVL lidnummer 66513 / IBCLC l-49626 / KvK 34377489 / CRKBO

AGB praktijk 90066283/ AGB behandelaar 90107075

Ontheffing BTW cf. Wet OB art.25 lid 3

Contact

Marieke van Luin

Lactatiekundige IBCLC

Praktijk (op woensdag) Gezondheidscentrum Watergraafsmeer
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com

Call Now Button