Mamma Minds Methode

1 Vasthouden

2 Veilig voelend

3 VanOnderen

4 Vullend "No Gaps"

5 V(F)ijner!

Vanuit Vasthouden, via Veilig, VanOnderen, Vullend naar V(F)ijner!

Mamma Minds Methode

In 5 stappen naar meer ontspannen en meer samen voeden:

Vasthouden - Veilig Voelend - VanOnderen - Vullend - V(F)ijn

Wil je minder afhankelijk zijn van kussens en meer ontspannen zitten voeden?

Heb je het gevoel dat je hard aan het werk bent tijdens het voeden? Dat jij je kind voedt, in plaats van dat de baby zichzelf voedt bij jou?

Wist je dat een baby zichzelf kan voeden, met een beetje assistentie van jou?

 

Ik geef je graag mijn tips. Zoek je eigen variatie, of bel mij om mee te kijken!

1.Vasthouden: Start met een knuffel. Ga zitten hoe jij wilt, lekker dus. Je handen zitten met dit natuurlijke 'vasthouden' vaak op de bovenrug en billen van de baby. Dit voelt veilig en vertrouwd en bied je een natuurlijke start voor zittende voeden 'zonder nadenken'.

2.Veilig voelend: Laat je baby langs je lichaam naar beneden glijden, tot hij makkelijk bij je borst kan. Je borst en je baby dus op een natuurlijke hoogte. Het glijden wakkert de instincten aan bij je baby waardoor hij/zij beter aanhapt meestal. Laat de armpjes om je borst vleien, aan iedere kant één arm. Je baby wil die handen gebruiken namelijk als een voedend poesje. Sluit je arm liefdevol aan zodat het armpje daar blijft. Beentjes mogen (functioneel) op jou steunen, gebogen of aan iedere kant van je been.

3.VanOnderen: Laat je baby langs je lijf zakken tot laag genoeg om naar boven toe aan te happen. Dit zorgt voor een diepere, grotere aanhap. Steun met je arm de zijkant van het hoofdje, langs rug naar de billen. Je hoeft het hoofd niet aan te drukken en de billen niet te tillen. Dan til je namelijk je baby omhoog en het geeft spanning. Echt, niet tillen die billen. Liefdevol omvatten mag natuurlijk wel.

4.Vul de gaten op met elkaar; 'no gaps', in het Engels. De baby mag leunen op jou. Dan kan hij zichzelf beter voeden, en hoef jij dus minder te doen. Als je het gevoel hebt dat je baby tegen je lijf aangeplakt zit, zit je goed samen. Je helpt de baby hierbij door liefdevol stevig met je hand de baby op de schouderbladen naar je toe te brengen. De baby zal dan zelf het hoofdje optillen om aan te happen en het bovenlijf daarmee een beetje opstrekken. Dat is ideaal om lekker te slikken, en soms al te boeren zonder gedoe. Leun zelf iets meer achterover als dat veiliger voelt.

5.Voelt 't V(F)ijn? Of nog net niet? Steun of til je borst eens een beetje aan de onderkant (VanOnderen) en voel, beter? Voeden mag FIJN(er) zijn. Als dit niet zo is, trek aan de bel, dan kijken we samen verder.

KLIK OP DE FOTO OM meer te lezen over hoe je het hoofdje liefdevol kunt steunen in plaats van aanduwen

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et un petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

NVL lidnummer 66513 / IBCLC l-49626 / KvK 34377489 / CRKBO

AGB praktijk 90066283/ AGB behandelaar 90107075

Ontheffing BTW cf. Wet OB art.25 lid 3

Contact

Marieke van Luin

Lactatiekundige IBCLC

Praktijk (op woensdag) Gezondheidscentrum Watergraafsmeer
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com

Call Now Button