Breastfeeding support

Passende begeleiding aan huis bij borstvoeding

Na de geboorte van jullie kind kom ik als lactatiekundige voor de begeleiding bij je thuis. Ik kijk met je mee bij het voeden, we bespreken je wensen en vragen en maken een passend plan. De sessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Je krijgt van elk consult een verslag en aansluitend begeleiding per mail/telefoon.

Je kunt begeleiding inschakelen als je iets wilt veranderen of als de borstvoeding niet goed gaat. Je kunt vaak veel doen en verbeteren, waardoor het makkelijker en beter gaat.

Bij het geven van borstvoeding kijk ik met je mee en geef passende adviezen.
Heb je bijvoorbeeld pijn bij het voeden, tepelkloven, moeite met aanleggen, groeit de baby niet voldoende, ben je onzeker of heb je vragen? Denk je misschien aan een (te) korte tongriem? Kijk dan voor meer info hieronder.

Ga je weer beginnen met werken, en wil je weten hoe je de borstvoeding kunt voorzetten in goede balans met je baan? Ik maak graag een passend plan met je.

In de begeleiding maak ik gebruik van mijn verschillende beroepen. Mijn achtergrond van verloskundige en coach zet ik in waar het nodig is.

Laid Back Breastfeeding Nancy Mohrbacher

Zie voor goede informatieve filmpjes: Nancy Mohrbacher op https://www.youtube.com/channel/UC9gWohP43VRtTfDzjv50Oyw

 

 

 

 

 

 

Beoordelen (te) korte tongriem

Ik ben gespecialiseerd in het beoordelen en begeleiden van problemen met de borstvoeding, die veroorzaakt kunnen worden door een (te) korte tongriem van de baby.

Een (te) korte tongriem van de baby kan het voeden aan de borst belemmeren. Soms veroorzaakt het pijnklachten, of merk je dat je tepel er afgeplat en gevoelig uitkomt ('lipstick-vorm'). Het kan ook zijn dat je baby onvoldoende groeit, doordat het drinken te veel energie kost, of niet genoeg van de borst in de mond kan nemen. Andere baby's hebben juist moeite met een sterke melkstroom, of toeschietreflex. Bij de moeder kan de pijn zorgen voor verminderde melkstroom, verstopte kanalen, borstontsteking(en) en wanhoop:(.

Kortom, reden genoeg te kijken of de tongriem een belemmering vormt.

Ik beoordeel en behandel, indien mogelijk en nodig, (te) korte tongriempjes. Ik geef gericht advies over het aanleggen en indien nodig verwijs ik door om de tongriem te (laten) klieven.

Lees meer over tongriemen en andere onderwerpen op borstvoeding.com.

Borstvoeding – Breastfeeding

Borstvoeding, goed voor iedereen of een uitdaging?

Borstvoeding geven aan je kind is het gezondste wat er is, zoals het bedoeld is misschien wel. Het kan heel fijn zijn, voor moeder en kind, en soms een hele uitdaging. Het zou fijn zijn als het bij iedereen makkelijk ging, maar dat is niet altijd zo. Ook als het prima gaat, heb je soms gerichte vragen of wil je iets veranderen.

Als lactatiekundige, verloskundige en coach begeleid ik je bij de vragen die je hebt over borstvoeding.
Je krijgt de informatie en begeleiding die jij gebruiken kan.

Na de geboorte van jullie kind kom ik voor de begeleiding bij de borstvoeding bij je thuis. Je kan begeleiding inschakelen als je iets wilt veranderen of als de borstvoeding niet goed gaat. In de begeleiding bij borstvoeding maak ik gebruik van mijn verschillende beroepen. Ook beoordeel en klief ik, indien nodig, (te) korte tongriempjes.

Een intens huilende baby?...

Als  je baby ontroostbaar lijkt op momenten, kan de wanhoop, stress, spanning en vermoeidheid enorm zijn. Het is goed iets veranderen, om te voorkomen dat de baby én de familie oververmoeidheid en overprikkeld raken.

In sommige gevallen kan de methode van De Amerikaanse kinderarts Harvey Karp uitkomst bieden. De 5 S-en methode; Swaddle, Side or stomach, Shush, Swing en Suck. Het lijkt zo simpel. Ik kan uitleg geven over deze manier van troosten. Hoe werkt het? Bij wie en welke situtaties is het te gebruiken? Indien andere oorzaken van huilen zijn uitgesloten, wil ik graag met je bekijken of de methode steun kan bieden. Ik kijk, als lactatiekundige en verloskundige eerst met jullie, naar eventueel onderliggende oorzaken van intens huilen. En natuurlijk zijn er meer methodes om te troosten en om spanning te laten afnemen. Ik geef je er graag uitleg over en kan je door verwijzen naar deskundigen met wie ik samenwerk. Kijk voor adressen en informatie ook bij 'links'.

Wil je een uitgebreidere workshop om deze methode toe te passen, dan verwijs ik je naar Rondom de Geboorte van de SAG. Zij bieden maandelijks de workshop 'The Happiest Baby' aan in Amsterdam.

Zie voor een voorbeeld van Karp zelf:  filmpje https://www.youtube.com/watch?v=ddRkI5wVIqQ

Methode van inwikkelen van Karp 'Happiest baby'

Methode van inwikkelen van Karp 'Happiest baby'

 

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et un petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

NVL lidnummer 66513 / IBCLC l-49626 / KvK 34377489 / CRKBO

AGB praktijk 90066283/ AGB behandelaar 90107075

Ontheffing BTW cf. Wet OB art.25 lid 3

Contact

Marieke van Luin

Lactatiekundige IBCLC

Praktijk (op woensdag) Gezondheidscentrum Watergraafsmeer
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com

Call Now Button