Flesweigeren oftewel flesvoeden bij borstliefhebbers

Het kan zijn dat je baby zo dol is (of gewend) is aan het voeden aan de borst, dat hij het liefst op die manier wil doorgaan, net als jij wil dat ze aan de fles gaan drinken. Ze weigeren niet de fles maar begrijpen het niet, weten niet hoe ’t werkt en dat levert soms stress op voor alle partijen.

Ik help je graag de stress weg te nemen, zodat het voeden aangenaam blijft. Dit is vaak de beste weg naar voeden met fles, of andere (tijdelijke) oplossingen. Hieronder wat tips in PDF, die ik graag persoonlijk toelicht in een telefonisch consult dat hierbij hoort.

En één preventieve tip: bied vanaf 4 weken na de geboorte met regelmaat een voeding aan per fles. Liefst een gehele voeding, met afgekolfde melk als je kolven wil/kan, om de balans in vraag en aanbod te houden. Je kunt over de dag heen, wat kleine hoeveelheden opsparen en deze aanbieden op een moment dat schikt. Rond de tijd dat je de fles geeft, kolf jij een voeding af. Geef deze fles iedere 2-3 dagen en blijf dit doen (niet even een weekje op vakantie en alleen aan de fles, want erna…).

Waarom drinken baby’s soms niet automatisch uit een fles (terwijl ze dat eerder misschien wel deden)?

Baby’s nemen in het begin alles graag in de mond en beginnen er automatisch aan te zuigen. Dit is een aangeboren reflex, erg handig na de geboorte bij het voeden. Na verloop van tijd, meestal rond 6 weken (soms vroeger of later) verandert deze reflex, en gaan baby’s vooral door met wat werkt voor ze. Dat kan net zijn tegen de tijd dat je behoefte krijgt aan eigen tijd en bezigheden of je werkzaamheden wilt oppakken…

 

 

PDF Flesvoeden bij borst(ver)lief(d)hebbers  Graag alleen gebruiken in combinatie met een persoonlijk advies (telefonisch of email consult, bij mij, Mamma Minds):

 

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et un petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

NVL lidnummer 66513 / IBCLC l-49626 / KvK 34377489 / CRKBO

AGB praktijk 90066283/ AGB behandelaar 90107075

Ontheffing BTW cf. Wet OB art.25 lid 3

Contact

Marieke van Luin

Lactatiekundige IBCLC

Praktijk (op woensdag) Gezondheidscentrum Watergraafsmeer
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com

Call Now Button