Mamma Minds Methode

1 Vasthouden

2 Veilig

3 VanOnderen

4 Vullend

5 V(F)ijner!

Vanuit Vasthouden, via Veilig, VanOnderen, Vullend naar V(F)ijner!

 

Mamma Minds Methode

In 5 stappen naar meer ontspannen en meer samen voeden:

Heb je het gevoel dat je hard aan het werk bent tijdens het voeden? En wist je dat een baby zichzelf kan voeden, met een beetje assistentie van jou, in plaats van andersom?

1.Vasthouden: start met een knuffel. Ga zitten hoe jij wilt, lekker dus. Je handen zitten met dit 'vasthouden' alvast op handige plekken, vaak op de bovenrug en langs billen. Dit voelt veilig en vertrouwd en geeft een natuurlijke start zonder nadenken (want dat lukt toch niet als je voedt).

2.Veilig: laat je baby langs je lichaam naar beneden glijden, tot hij makkelijk bij je borst kan. Het glijden wakkert de instincten aan bij je baby, en dat voedt beter. Laat de armpjes om je borst vleien, aan iedere kant één arm. Je baby wil die handen gebruiken namelijk als een voedend poesje. Sluit je arm liefdevol aan zodat het armpje daar blijft.

3.VanOnderen: Laat je baby langs je lijf zakken tot laag genoeg om naar boven toe aan te happen. Dit zorgt voor een betere aanhap. Steun met je arm de zijkant van het hoofdje, langs rug naar de billen. Je hoeft de billen niet te tillen. Dan til je namelijk je baby omhoog en het geeft spanning. Steuntje in de rug is fijner dan handen op je billen (toch mama?). Echt, niet tillen die billen. Liefdevol omvatten mag natuurlijk wel.

4.Vul de gaten op met elkaar; 'no gaps', in het Engels. Als je het gevoel hebt dat je baby tegen je lijf aangeplakt zit, zit je goed. De baby zal zelf het hoofdje optillen om aan te happen. Leun iets meer achterover als dat veiliger voelt. De baby mag leunen op jou, dan kan hij zichzelf beter voeden.

5.Voelt 't V(f)ijn? Of nog net niet? Steun of til je borst eens een beetje aan de onderkant (VanOnderen) en voel, beter? Zoek je eigen variatie, of bel mij om mee te kijken!

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et un petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

NVL lidnummer 66513 / IBCLC l-49626 / KvK 34377489 / CRKBO

AGB praktijk 90066283/ AGB behandelaar 90107075

Ontheffing BTW cf. Wet OB art.25 lid 3

Contact

Marieke van Luin
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com

Call Now Button