Begeleiding bij borstvoeding

Begeleiding bij borstvoeding in de dagen van Corona

Ik blijf begeleiding bieden, juist in deze tijd met zoveel vragen en onzekerheid. We starten met een video gesprek. Hierin kan ik met je meekijken, adviezen en aanwijzingen geven en vragen beantwoorden. Vooraf en achteraf kan ik videofragmenten van een voeding bekijken. We houden contact en evalueren hoe het gaat.

Als het medisch noodzakelijk en mogelijk is kunnen we kiezen voor een huisbezoek volgens huidige hygiënische richtlijnen.

Na de geboorte van jullie kind kom ik als lactatiekundige voor de begeleiding graag bij je thuis.

Ik kijk met je mee bij het voeden, we bespreken je wensen en vragen en maken een passend plan. De sessie duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur.

Je krijgt van elk consult een verslag en aansluitend begeleiding per mail/telefoon. De nota ontvang je per mail na het consult. We houden contact na het consult 1 á 2 weken voor evaluatie.

Op woensdag ben je welkom op in mijn praktijkruimte in Gezondheidscentrum Watergraafsmeer.

1e consult 125 euro, vervolgconsult 75 euro Meer over kosten KLIK HIER

Waarom je begeleiding zou vragen?

Nou bijvoorbeeld bij...

 • pijn bij het voeden
 • tepelkloven
 • moeite met aanleggen
 • klachten bij korte tongriem of lipriem
 • 't zoeken naar comfortabele(r) posities
 • te weinig of te snelle groei van je baby
 • te veel of te weinig borstvoeding
 • reflux klachten
 • (herhaaldelijke) borstontsteking of verstopte kanaaltjes
 • de overgang van borst naar fles(voeding)
 • het afbouwen van het aantal voeding, of helemaal stoppen
 • het overgaan van borst naar fles; bij 'fles weigeren' (of liever gezegd borst liefhebbers...)
 • beginnen met werken, als je wilt weten hoe je de borstvoeding kunt voorzetten of afbouwen in goede balans met je baan?

Kortom, zo veel samen te bekijken! Ik maak graag een passend plan met jullie.

Zie voor goede informatieve filmpjes: Nancy Mohrbacher op haar youtube kanaal

Als borstvoeding geven een uitdaging is

Borstvoeding geven aan je kind is het gezondste wat er is, zoals het bedoeld is misschien wel. Het kan heel fijn zijn, voor moeder en kind, en soms een hele uitdaging. Ook als het prima gaat, heb je soms gerichte vragen of wil je iets veranderen. Ik kijk graag met jullie mee. Je kunt begeleiding inschakelen als je iets wilt veranderen of als de borstvoeding niet goed gaat. Je kunt vaak veel doen en verbeteren, waardoor het voeden makkelijker en beter gaat.

Als lactatiekundige IBCLC, vroedvrouw en coach begeleid ik je bij de vragen die je hebt over borstvoeding. Je krijgt de informatie en begeleiding die jij gebruiken kan. In de begeleiding maak ik gebruik van mijn verschillende beroepen. Mijn achtergrond van verloskundige en coach zet ik in waar het nodig is.

Klachten bij een korte tongriem of lipriem?

Ik ben gespecialiseerd in het beoordelen en begeleiden van problemen met de borstvoeding, die veroorzaakt kunnen worden door een (te) korte tongriem van de baby. Een (te) korte tongriem van de baby kan het voeden aan de borst belemmeren. Door mijn jarenlange ervaring als verloskundige en interesse in de problematiek en behandeling van tong- en lip-riemen, weet ik welke klachten er kunnen spelen op korte en/of lange termijn. Ik kijk graag met je mee naar passende voedingshouding in jullie situatie, en verwijs indien nodig met uitgebreide informatie door naar gespecialiseerde behandelaars. De volgende klachten kunnen te maken hebben met een te korte tongriem en/of lipriem. Lees meer

Huilt je baby veel?

We kijken eerst of het huilen te maken heeft met de voedingen. Krijgt je baby misschien te veel of te weinig melk? Lijken er pijnklachten te zijn, of ongemak? Het duurt even voordat je elkaar wat beter begrijpt en de signalen van je baby duidelijker worden. Ik kijk graag met je mee om te kijken wat er bij jullie speelt en past. Lees meer

Direct naar

Ik ben Marieke van Luin, lactatiekundige IBCLC. Ik werkte 20 jaar als verloskundige. Ik begeleid ouders bij het geven van borstvoeding en help ze bij hun uitdagingen. Wil je meer over me weten? Lees dan hier verder.

Lactatiekundige IBCLC

Een lacatiekundige IBCLC heeft een een internationaal erkend diploma (International Board of Lactation Consultant Examinars) en deze wordt door middel van bijscholingen iedere 5 jaar opnieuw behaald. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Lactatiekundigen (NVL) en geregistreerd als International Gecertificeerd Lactatiekundige (IBCLC). Zie hier voor uitleg over lactatiekundigen IBCLC (Engels). De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 28.105 lactatiekundigen IBCLC verspreid over 102 landen. (Hier vind je het beroepsprofiel)

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et un petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

Contact

Marieke van Luin
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com