Begeleiding bij borstvoeding

Passende begeleiding aan huis bij borstvoeding

Na de geboorte van jullie kind kom ik als lactatiekundige voor de begeleiding bij je thuis. Ik kijk met je mee bij het voeden, we bespreken je wensen en vragen en maken een passend plan. De sessie duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur.

Je krijgt van elk consult een verslag en aansluitend begeleiding per mail/telefoon. De nota ontvang je per mail na het consult. We houden na het consult 1 á 2 weken contact voor evaluatie. Voor kosten en vergoeding zie Tarieven / Costs.

Bij het geven van borstvoeding kijk ik met je mee en geef passende adviezen.
Wil je meer weten over bijvoorbeeld ...

 • pijn bij het voeden
 • tepelkloven
 • moeite met aanleggen
 • klachten bij korte tongriem of lipriem
 • comfortabele(r) posities
 • de groei van je baby
 • te veel of te weinig borstvoeding
 • (herhaaldelijke) borstontsteking of verstopte kanaaltjes
 • overgang van borst naar fles(voeding)
 • afbouwen van het aantal voeding, of helemaal stoppen
 • overgaan van borst naar fles bij 'fles weigeren' (of liever gezegd borst liefhebbers...)
 • beginnen met werken, en wil je weten hoe je de borstvoeding kunt voorzetten in goede balans met je baan?

Kortom, zo veel samen te bekijken! Ik maak graag een passend plan met jullie.

Borstvoeding, goed voor iedereen of een uitdaging?

Als lactatiekundige IBCLC, vroedvrouw en coach begeleid ik je bij de vragen die je hebt over borstvoeding. Je krijgt de informatie en begeleiding die jij gebruiken kan.

Borstvoeding geven aan je kind is het gezondste wat er is, zoals het bedoeld is misschien wel. Het kan heel fijn zijn, voor moeder en kind, en soms een hele uitdaging. Ook als het prima gaat, heb je soms gerichte vragen of wil je iets veranderen. Ik kijk graag met jullie mee.

Je kunt begeleiding inschakelen als je iets wilt veranderen of als de borstvoeding niet goed gaat. Je kunt vaak veel doen en verbeteren, waardoor het voeden makkelijker en beter gaat.

Lactatiekundige IBCLC, wat is dat?

Een lacatiekundige IBCLC heeft een een internationaal erkend diploma (International Board of Lactation Consultant Examinars) en is geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Zie hier voor uitleg over lactatiekundigen IBCLC (Engels).

In de begeleiding maak ik gebruik van mijn verschillende beroepen. Mijn achtergrond van verloskundige en coach zet ik in waar het nodig is.

Zie voor goede informatieve filmpjes: Nancy Mohrbacher op haar youtube kanaal

Beoordelen (te) korte tongriem en/of lipriem

Ik ben gespecialiseerd in het beoordelen en begeleiden van problemen met de borstvoeding, die veroorzaakt kunnen worden door een (te) korte tongriem van de baby.

Een (te) korte tongriem van de baby kan het voeden aan de borst belemmeren. Door mijn jarenlange ervaring als verloskundige en interesse in de problematiek en behandeling van tong- en lip-riemen, weet ik welke klachten er kunnen spelen op korte en/of lange termijn. Ik kijk graag met je mee naar passende voedingshouding in jullie situatie, en verwijs indien nodig met uitgebreide informatie door naar gespecialiseerde behandelaars.

De volgende klachten kunnen te maken hebben met een te korte tongriem en/of lipriem. Lees meer

Een intens huilende baby? Darmkrampjes?

We kijken eerst of het huilen te maken heeft met de voedingen. Krijgt je baby misschien te veel of te weinig melk? Lijken er pijnklachten te zijn, of ongemak? Het duurt even voordat je elkaar wat beter begrijpt en de signalen van je baby duidelijker worden. Ik kijk graag met je mee om te kijken wat er bij jullie speelt en past. Lees meer

Agenda
Social media

Facebook
Contact

Marieke van Luin

Amsterdam

Bel 06-1541 7909

of mail naar mammaminds@gmail.com

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden