Wie ben ik?

Marieke van Luin Lactatiekundige IBCLC – Vroedvrouw – Coaching – Docent

Marieke van Luin Mamma Minds

Ik bied begeleiding bij het geven van borstvoeding. Ik doe dit als Lactatiekundige IBCLC, maar ook als mezelf natuurlijk. Wat ik meebreng is een flink portie positiviteit, inlevingsvermogen en een gezonde mix van humor en nuchterheid. En natuurlijk mijn verzamelde kennis en ervaring, als professional, mens en moeder. 

Naast mijn praktijk als lactatiekundige, heb ik diverse uitdagende werkzaamheden. Ik geef met veel plezier les over borstvoeding op de Academie voor Verloskundigen in Amsterdam en ben redacteur van Groeigids.nl en Opvoeden.nl. Deze columns schrijf ik in het tijdschrift voor Verloskundigen. Kortom, mijn dagen gevuld met borsten en meer!

Naast mijn werk

Naast mijn werk sta ik met veel liefde midden in mijn gezin, met partner en 2 kinderen, snel groter wordende tieners alweer. Met mijn gezin woonde ik in 2012 in Melbourne, Australië, waar ik werkervaring opdeed in het 'goeroe-land' van de borstvoeding. In mijn vrije tijd sta ik veel op het podium met een semiprofessionele vocal group (Angels).

Ik spreek verder vloeiend Engels, redelijk Spaans en voldoende Frans

Waarom Mamma Minds?

Ik vind moeder worden een kunst. Boeiend, intens, en leerzaam. Altijd geboeid ben ik, in hoe verschillend iedere vrouw alles ervaart. Dit zag ik in mijn vak van verloskundige en bewonder ik als lactatiekundige en coach. Als vroedvrouw en coach heb ik mij gespecialiseerd in trauma en je bevalervaring. Iedereen heeft weer andere dingen nodig, of te leren. De begeleiding afstemmen op wat iemand gebruiken kan, vind ik belangrijk. Daarom gebruik ik mijn verschillende beroepen bij een ieder op verschillende wijze. 

Van verloskundige naar vroedvrouw

Tot 2010 was ik mede-eigenaar in de maatschap van verloskundigen in de Ruyschstraat in Amsterdam Oost en werkte daarna als verloskundige en docente in diverse organisaties. Inmiddels ben ik een aantal beroepen rijker en werk ik niet meer als praktiserend verloskundige. Maar ik voel me nog steeds vroedvrouw, of misschien wel steeds meer! Ik gebruik mijn jarenlange ervaring met veel plezier om ouders bij te staan in de zorg voor een pasgeboren baby. En ik wil altijd meer leren. Daarom ben ik verder gaan leren om mijn vak en de begeleiding hier in uit te breiden.

Wil je echt meer weten over mijn opleidingen, gevolgde trainingen en meer, KLIK DAN HIER

Wat doet een lactatiekundige?

Lactatiekundige IBCLC

Een lacatiekundige IBCLC heeft een een internationaal erkend diploma (International Board of Lactation Consultant Examinars) en deze wordt door middel van bijscholingen iedere 5 jaar opnieuw behaald. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Lactatiekundigen (NVL) en geregistreerd als International Gecertificeerd Lactatiekundige (IBCLC). Zie hier voor uitleg over lactatiekundigen IBCLC (Engels).

De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 28.105 lactatiekundigen IBCLC verspreid over 102 landen. (Hier vind je het beroepsprofiel)

Agenda
English? ¿Español? Français?

I speak rather good English, bastante Español et une petit peu français

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden

Contact

Marieke van Luin
Amsterdam

Telefoon: 06-1541 7909
E-mail: mammaminds@gmail.com