Wie ben ik? About me…

Marieke van Luin Lactatiekundige IBCLC – Vroedvrouw – Coaching – Docent

For English, read more...

De begeleiding in de zwangerschap en bij borstvoeding afstemmen op wat iemand gebruiken kan, vind ik een belangrijk aspect van de zorg.
Ik ben verder gaan leren om mijn vak en de begeleiding hier in uit te breiden.

Waarom Mamma Minds?

Ik vind moeder worden een kunst. Boeiend, intens, en leerzaam. Altijd geboeid ben ik, in hoe verschillend iedere vrouw alles ervaart. Dit zag ik in mijn vak van verloskundige en bewonder ik als lactatiekundige en coach. Iedereen heeft weer andere dingen nodig, of te leren. Daarom gebruik ik mijn verschillende beroepen bij een ieder op verschillende wijze.

Mijn dagelijkse praktijk is gevuld met het begeleiden van ouders bij het geven van borstvoeding. Daarnaast heb ik diverse uitdagende werkzaamheden, als docent, trainer, redacteur en columnist. Kortom, mijn dagen gevuld met borsten en meer!

Wat doet een lactatiekundige?

Lactatiekundige IBCLC

IBCL

Een lactatiekundige IBCLC is een gecertificeerde gezondheidsprofessional die zich specifiek richt op de behoeften en zorgen van de moeder die borstvoeding geeft en haar kind. Zij heeft een internationaal erkend examen afgelegd en deze wordt door middel van bijscholingen iedere 5 jaar opnieuw behaald. Het is haar taak om informatie, kennis en expertise aan te reiken die ouders in staat stellen problemen bij het geven van borstvoeding te voorkomen, te herkennen en op te lossen. De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 28.105 lactatiekundigen IBCLC verspreid over 102 landen. (Hier vind je het beroepsprofiel)

web1531

Opleidingen en trainingen en meer

Ik werkte ruim 20 jaar met veel plezier en blijvende interesse als verloskundige en tegenwoordig als lactatiekundige IBCLC. Tot 2010 was ik mede-eigenaar in de maatschap van verloskundigen in de Ruyschstraat te Amsterdam en werkte daarna als verloskundige in diverse organisaties. Inmiddels ben ik een aantal beroepen rijker en werk ik niet meer als praktiserend verloskundige. Maar voel me nog steeds vroedvrouw, gebruik met jarenlange ervaring met veel plezier om ouders bij te staan in de zorg voor een pasgeboren baby. Naast mijn opleiding tot coach en lactatiekundige IBCLC, ben ik docent over zwangerschap en borstvoeding. Ik geef les over borstvoeding op de Academie voor Verloskundigen in Amsterdam en schrijf columns en artikelen in het tijdschrift voor Verloskundigen.
Naast mijn werk sta ik met veel liefde midden in mijn gezin, met partner en 2 kinderen, snel groter wordende tieners alweer. Met mijn gezin woonde ik in 2012 in Melbourne, Australië, waar ik werkervaring opdeed in het ‘goeroe-land’ van de borstvoeding. In mijn vrije tijd sta ik veel op het podium met een semiprofessionele vocal group (Angels).

Opleidingen
2012-2013 Lactatiekundige Opleiding IBCLC
2012-2014 Coachopleiding bij Amethist Developing People
2000 Eerstegraads Docentenopleiding aan de HGZO
1995 Kweekschool voor Vroedvrouwen te Amsterdam, tegenwoordig de Verloskunde Academie geheten
1991 Propedeuse Spaanse Taal en Letterkunde, Universiteit van Utrecht
1989 Stedelijk Gymnasium Haarlem

Diverse trainingen:

Doorgaand trainingen voor lactatiekundigen IBCLC, gecertificeerd, zoals: Elacta, Gold, Stichting Beroepsopleiding Lactatiekundigen etc.
April 2015 Introductie training Van Roos Rodenburg Happiest Baby van Harvey Karp
Jan-Maart 2015 training EMDR voor verloskundige coaches bij Diana Koster
Training Beoordelen en klieven van tongriemen bij Stichting KOEL
Mindfulness training voor verloskundigen bij See-true Opleidingen
Haptonomie voor verloskundigen bij Monique Duran
Stoomcursus NLP Bij Davidzon Coaching
Tweedaagse training Hypnotherapie bij Barbara Corsetto

Ik spreek verder vloeiend Engels, redelijk Spaans en voldoende Frans.

Agenda
Social media

Facebook
Contact

Marieke van Luin

Amsterdam

Bel 06-1541 7909

of mail naar mammaminds@gmail.com

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden