Coaching en bevalling verwerkings gesprekken

Coaching en bevalling verwerkings gesprekken

Mijn dagelijkse praktijk richt zich nu vooral op het begeleiden van borstvoeding. Sessies als coach doe ik op dit moment niet. Als je behoefte hebt aan uitgebreidere gesprekken met een verloskundige coach, zal ik je daarover informeren. Mogelijk verwijs ik je door.

In mijn begeleiding als lactatiekundige, zal ik altijd kijken met jullie naar het hele plaatje, niet alleen naar de borstvoeding. Een plan maken dat past bij jouw situatie is belangrijk. Als het voeden lastig gaat, kan het zijn dat het te maken heeft met hoe de bevalling is gegaan. Voor zowel jou als moeder, maar ook voor de baby. Zwanger zijn en moeder worden is namelijk een intense periode. Het is nieuw en soms verwarrend.

Met een verloskundige coach kan je stappen zetten om de zwangerschap, je bevalling en moeder zijn, met geruster hart te bekijken. Wat kun je verwachten van een verloskundige coach?

uit Relax Mama van Elsbeth Teeling

uit Relax Mama van Elsbeth Teeling

  • Wil jij iets leren of veranderen? Het kunnen praktische dingen zijn, maar ook gevoelens.
  • Wil je gevoelens van onzekerheid of angst veranderen?
  • Zie je op tegen de komende bevalling? Zó dat de angst in de weg je in de weg lijkt te zitten?
  • Of wil je herinneringen aan je bevalling juist een plek geven? Je kan verdriet of boosheid, of nare herinneringen een plek geven. Zie ook bij EMDR.

Een gesprek met een verloskundige coach kan een eerste stap zijn je weg te vinden

Wil je weten of EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) een manier voor jou kan zijn om een nare bevalervaring een plek te geven? Ik bied EMDR sessies aan, in aanvulling op gesprekken over jouw bevalervaring.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Zie ook www.bevalervaring.nl. Ik werk als bevalervaringspecialist samen met verloskundige coaches Bea van der Put en Annet Coumou, in Bevalering Team Amsterdam.

Ik volgde de training 'EMDR voor verloskundige coaches' bij Diana Koster. Kijk hier hoe zij toelichting geeft op wat EMDR kan betekenen bij een (traumatische) bevalervaring.

Zie hier voor de brief, verstuurd aan verwijzers in de regio Amsterdam

Nare bevalherinneringen? Gesprekken en/of EMDR kunnen je verder helpen

Een bevalling is een intense ervaring. Soms zo intens dat het nog lang na de bevalling, veel emoties op kan roepen. Als je het idee hebt dat de herinnering aan je bevalling je zo bezig houdt dat het energie kost, en de goede herinneringen verdringt, dan kan het fijn zijn hier samen naar te kijken. 

Door te vertellen over je bevalling, en (schrijf)oefeningen te doen, kan je vaak al veel van de bevalling een plek geven. Alle gevoelens en gedachtes mogen doorvoelen, in een veilige setting, kan veel ruimte geven. Soms heb je antwoorden en informatie nodig over wat gebeurde. Soms is begrijpen wat er gebeurde al een hele opluchting. We kijken samen naar wat nodig is en wat werkt.

Het kan zijn dat bepaalde stukken (beelden) van je bevalling sterke gevoelens oproepen. Dan is het mogelijk een EMDR sessie in te plannen. Hierbij wordt  gebruikt gemaakt van bijvoorbeeld een visuele prikkeling (volgen van vingers in je gezichtsveld) terwijl je beelden, gedachtes en gevoelens onder woorden brengt. Het is een wetenschappelijk bewezen methode, die helpt de herinnering zo op te slaan in te geheugen, dat de lichamelijke herinnering uitdooft. De herinnering blijft, maar roept geen heftige emoties meer op.

 

Traject

We kijken wat jij nodig hebt om verder te komen. Dit doe ik door in gesprek te gaan, oefeningen in te zetten (Mindfulness, ontspanning en NLP) en informatie te geven waar nodig.

Jij kiest een leerdoel; een situatie of gevoel dat je wilt veranderen. Met coaching ontdek je de stappen die je kan zetten hierin. Je kan je talenten leren gebruiken en kleinere talenten in ontwikkeling brengen.

Een coach gesprek duurt 1,5 uur. Vaak zijn meerdere coach gesprekken wenselijk. Reken op een minimum van 3 opeenvolgende gesprekken. Voor kosten en werkgebied zie bij Tarieven.

Agenda
Social media

Facebook
Contact

Marieke van Luin

Amsterdam

Bel 06-1541 7909

of mail naar mammaminds@gmail.com

©Mamma Minds, alle rechten voorbehouden